Måndag och tisdag har tillbringats i Uppsala för utbildning i HLR, Första Hjälpen och Vattenlivräddning. Två långa, intensiva dagar med uppstigning kl 04.00 i måndags. Bil till Göteborg, flyg till Stockholm och tåg till Uppsala. Vi halkade in lagom till kl 9 då vi skulle köra igång.

Det har varit två lärorika och intressanta dagar med mycket information och mycket praktisering. Förmiddagen i måndags handlade om ett säkert bad och sen var vi en timme i vattnet för att öva livräddning på varandra och dykteknik för att hämta en person på botten. En litet kliv ur comfort zone helt klart.smiley

Centralbadets bassäng var mysig, 25 meters pool som användes flitigt av deras medlemmar. Påminde lite om Friskvågen fast mycket större såklart.

På eftermiddagen var det HLR för hela slanten. Vi övade kompressioner, inblåsningar och hjärtstartare . Luftvägsstopp, andingstopp, hjärtstopp och hur man agerar. Viktig kunskap, tryggt att kunna, även om det är svårt att veta hur man reagerar i skarpt läge.

Kl 16 rundade vi av för dagen och gick till hotellet och lämnade våra väskor. Hotellet låg alldeles i närheten av Centralbadet så efter ett snabbt mellanmål gick vi tillbaka för att vara med på varsitt pass . Lina körde spinning och jag gick på Piloxing. Jag hade en jättekul timme tillsammans med Alcazar-Andreas-Lundstedts-bror Fredrik som instruktör. smiley

Efter dusch och mat var hotellsängen underbar och det tog inte lång stund innan jag slocknade för kvällen.

Dag 2 var Första hjälpen på schemat . Alla möjliga sjukdomstillstånd gick vi igenom och vad man skall tänka på och vad man skall göra.

Efter lunch var det Vattenlivräddning och gårdagens skräckblandade förtjusning i vattnet kändes faktiskt mycket bättre. Man blir taggad att våga mer och att utmana sig själv, så det får bli mer träning under vattnet för min del.

Ganska trötta i både kropp och knopp efter dessa dagar började så vår resa mot Varberg igen.

Tåg, flyg och bil och runt 22.30 landade vi hemma igen. Skönt!

Idag har varit en pirrig dag eftersom det var dags för Hannes att köra upp. Först skrivtestet och sen uppkörning . Han har övat jättemycket och var verkligen väl förberedd. Så det var så himla kul när han ringde och talade om att han klarade det!!! Det känns stort med körkort, vuxenpoängen rasslar till.

Grattis Hannes, du e bäst! smiley

Och Oliver har dragit på läger med 4 H igen. Kul att hann kommer iväg ett par dagar när vi måste jobba.

Natti, natti!